Välplanerad 3 RoK, möjlig 4:a

3 :a Åkerbyvägen 294, Täby

SÅLD

Bostadsrättslägenhet

Åkerbyvägen 294

Välplanerad 3 RoK, möjlig 4:a

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
86,5  kvm
Antal rum:
3 rum
Våning:
2 av 3
Byggår:
1964
Avgift:
4 378 kr/mån
SÅLD

Mäklare

Edison Donnius
Edison Donnius
Ansvarig mäklare

Beskrivning

Välkommen till en fin och utmärkt välplanerad bostad där den flexibla planlösningen gör att den kan nyttjas både som 3:a och som 4:a. Allt är genomgående i gott skick med badrum i renoveringsskick samt gäst-wc och äldre välbevarad kök. Luftigt vardagsrum med gott om plats för både matplats och soffgrupp samt två bra sovrum med möjlighet till ett tredje.
Bostaden har även en stor härlig inglasad balkong.

Brf Farmen är en mycket populär och välskött förening bestående av fem fina gårdar med en härlig blandning av unga, gamla och lekande barn. Föreningen har god ekonomi och i avgiften ingår förutom värme och vatten även kabel-TV, och källarförråd samt att det finns parkeringsplats att hyra för endast 110 kr/mån.
Som medlem har man också tillgång till flera uthyrningslägenheter för sina övernattande gäster. Föreningen har flera vackra innergårdar för både lek, umgänge och grillmiddagar. Direkt närhet till Täby Centrum och utmärkta kommunikationer med bussar och Roslagsbanan som tar dig in till stan på 20 minuter. I närhet finns flera fina grönområden, bland annat Stolpa skogen med elljusspår och det är inte långt till Rönningesjön med badplats och 4H gård.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3, ej hiss.
Storlek:
3 rum varav 2-3 sovrum. Boarea 86,5 m². Boareauppgift enligt bostadsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 1964. Byggår: 1964 Uppvärmning: Fjärrvärme Hiss: Finns ej. Övriga utrymmen: Det finns ett flertal välutrustade tvättstugor och dessutom grovtvättstuga på Åkerbyvägen 154 och 270. Föreningen innehar en samlingslokal för medlemmarna vid Åkerbyvägen 216 med kök och porslin för ca 40 personer. På Åkerbyvägen 370 finns ytterligare en samlingslokal för ca 25 personer. Det finns tre rum för uthyrning i föreningen. Dessa är fullt möblerade och tänkta för fyra personer vardera. Både dubbelsäng och bäddsoffa finns att tillgå liksom micro. Brf Farmen satsar aktivt på ett kretsloppstänkande kring hushållsavfallet. På varje gård finns två miljöhus för sortering av avfall. Dessutom finns rum för grovsopor.
TV- och internetanslutning:
Com Hem är leverantör av kabel-tv. Grundutbudet med 8 favoriter och On Demand ingår i hyran men man har möjlighet att utöka med fler kanaler och/eller mer avancerade boxar som TiVo. Internetabonnemanget hos Ownit ingår i månadsavgiften och har en kapacitet på 100/100 Mbps. De erbjuder även en uppdatering till 1000/1000 Mbps för 149 SEK/mån, IP-telefoni m.m.
Bilplats:
Brf Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage och 284 upplysta carports. Dessutom finns parkeringshus för knappt 20 motorcyklar. De flesta parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet. Våra elstolpar går enbart att använda för att koppla in kupévärmare. Det går inte att göra om dessa för att kunna ladda hybridbilar eller elbilar då Elsäkerhetsverket avråder från det. Garage 402 kr/mån, carport 220 kr/mån, p-plats med elstolpe 143 kr/mån och p-plats 110 kr/mån. Till Farmen hör också 50 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser.

Ekonomi

Avgift:
4 378 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV.
Andelstal:
Andel i föreningen är 0,11560.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 550 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 200 kr och hushållsel 350 kr.
Antal personer i hushållet: 1.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1163 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Farmen i Täby.

Området

Välkommen att bo och trivas i Täby kommun, en kraftigt växande kommun rik på både kultur- och naturupplevelser. Här bor du på bekvämt avstånd till både Stockholm city och skärgården. Samtidigt finns allt du behöver i Täby med shopping, nöjen, kultur, restauranger och service. Här finns ett av nordens största inomhuscentrum.

Täby är uppdelat i flera kommundelar. I norra Täby finns Täby Kyrkby, i västra finns Valla, Ella, Ensta, och Täby Centrum, i södra ligger Lahäll, Näsbypark och Roslags Näsby samt i östra Viggabyholm, Hägernäs och Gribbylund.

Bebyggelsen i Täby är blandad med både villor och radhus samt ett flertal lägenhetsområden där Grindtorp och Näsbydal utmärker sig med sin unika arkitektur. I kommunen finns också stora vackra naturområden och nära till vatten. Kommunen sätter stort fokus på att behålla Täby grönt.

I Täby finns det alltid något att göra och gott om möjligheter att idrotta och motionera. Täby har ett aktivt föreningsliv med närmare 600 verksamma föreningar inom olika områden. Täby har även ett rikt kulturliv och här finns alla förutsättningar för en spännande fritid. I kommunen finns förskola, flera grundskolor, gymnasium och fritidsgårdar. Täby Kulturskola erbjuder utbildning i sång och musik. Täby Musikklasser är en del av grundskolan i Täby där man väljer att läsa utvidgad musikundervisning med inriktning mot körsång. Här finns även Komvux och svenska för invandrare, SFI.

Täby ligger nära såväl centrala Stockholm som Arlanda och har goda kommunikationer. E18, bussar och Roslagsbanan går igenom kommunen så att du lätt tar dig både till och inom Täby. Vid Östra station och Mörby centrum sker omstigning från tåg till tunnelbana vidare mot Stockholms city. I Täby finns en bred busstrafik där många bussar utgår från Täby centrum. Det är också smidigt att ta sig till andra kommuner som Danderyd, Vallentuna, Sollentuna och Upplands Väsby.

Övrigt

Besök gärna föreningens hemsida för mer information http://www.brffarmen.se/.

Bilder

Karta

Karta Klicka för större karta